06-49884027 janneke@zonnejans.nl

“Zullen we hier langs gaan?” En voor ik er over na heb kunnen denken, klim en klauter ik tegen de heuvel omhoog, vastgrijpend aan de boomwortels die uit de grond steken. Boven aangekomen ga ik zitten op een ronde steen. Terwijl mijn vriendin op haar eigen tempo achter me aankomt. Mijn hart bonkt in mijn hoofd van de spontane sprint omhoog. Dit soort dingen doe ik niet zo vaak…

Pippi Langkous

‘Doe eens gek!’, komt in me omhoog en ik denk aan Pippi Langkous. Waarom zou je als begin vijftiger niet af en toe nog spontaan het kind in je naar voren laten komen? Gewoon volgen wat er op dat moment in je opkomt. Zonder eerst na te denken of het wel een goede actie is, het wel verantwoord is, je het wel kunt maken enzovoort.

Diepere laag

Als mijn vriendin boven is, komt er een heel gesprek op gang. We zitten meteen op een diepere laag. Over hoe we in het leven staan, de dingen zien en aanpakken. Onze twijfels en onzekerheden. Hoe we onszelf op waarde schatten. Onze plek innemen. Of juist niet. En meer. Met als conclusie: doe waar je blij van wordt! Zonder al te veel na te denken. Alles af te wegen. Altijd maar weer de voors en tegens de revue te laten passeren. Naar belemmerende overtuigingen te luisteren.

Volg je pad

Doe! Ga! Waar JIJ je goed bij voelt. En je zal zien dat een ander dan volgt. Net zoals mijn vriendin me volgde, het heuveltje op. Klauterend. Klimmend. Twee stappen omhoog en weer eentje terug glijdend. Durf en ga! Doe! Leef! En zo vullen we onze dag, al wandelend door de prachtige natuur van de Veluwe. Het frisse groen van het voorjaar in ons opnemend. Ons verwonderend over de schoonheid om ons heen. De symboliek onderweg van de bomen die we tegen komen. Welke keuze maak jij? Welk pad neem jij? Welke consequenties heeft dat? En zo kom ik ook weer bij mijn eigen diepe gevoel. Bij waar ik ècht blij van word. Zonder die belemmerende overtuigingen. Puur. Echt. Zoals ik van nature ben. En waar ik energie van krijg.

Wijsheid

En dat soort momenten gun ik iedereen. Om de diepe wijsheid naar boven te laten komen die een ieder in zich heeft, maar mogelijk in de loop der jaren verstopt geraakt is. Om (weer) te kunnen luisteren naar wat jou ècht drijft. Naar waar jíj gelukkig van wordt. Wil je graag eens mee op pad, de natuur in en vanuit deze plek naar datgene op zoek gaan naar wat jouw belemmert voluit te leven? En ontdekken hoe jij lichter in het leven kan staan? De keuzes te maken die ècht bij je passen? Stil te staan bij jouw eigen kwaliteiten en talenten? Voel je welkom en neem contact op met Zonnejans.