06-49884027 janneke@zonnejans.nl

Wie is Zonnejans?

 

Hallo, mijn naam is Janneke van Gerwen, ook wel Zonnejans. Een natuur- en buitenmens in hart en nieren. Hoogsensitief, intuïtief, zachtaardig en puur. Positief ingesteld en met het hart op de juiste plek. Betrokken en oprecht geïnteresseerd in hoe het ècht met je gaat, wat er in je speelt, en wie je wèrkelijk, van nature, bent.

Buiten

Als kind al was ik veelal buiten te vinden. Ik struinde met de hond door de velden, reed in mijn eentje te paard door de bossen, raapte kastanjes en eikels, of was op zoek naar mooie plantjes en diertjes. Met een fris hoofd en rode wangen keerde ik huiswaarts. Toen al merkte ik wat de natuur met me deed en voelde ik me goed door groen en rust om me heen.

 

Passie

Ik studeerde biologie en natuur- en milieueducatie en kon mijn passie van ‘verwondering wekken en enthousiasme creëren voor de natuur’ kwijt in leuke functies bij natuurorganisaties. In 2008 zette de ziekte van Lyme me letterlijk stil, verloor ik mijn baan en werd ik terug geworpen op mezelf. Hoe sta ik in het leven en waarom doe ik de dingen die ik doe op die manier. Het was een periode van persoonlijke ontwikkeling die me veel leerde en waar ik uiteindelijk beter uit kwam dan ik erin was gegaan.

Persoonlijke ontwikkeling

In de loop der jaren volgde ik meerdere opleidingen tot coach, trainer en therapeut in persoonlijke ontwikkeling. In eerste instantie voor mezelf. Omdat persoonlijke processen me intrigeren. Hoe komt het dat je de dingen doet zoals je ze doet. Welk effect heeft de buitenwereld hierop. En wat komt er echt van binnen uit jezelf, oftewel, wie ben je nou eigenlijk ècht. En hoe kun je die ware ik léven.

 

Voelsprieten

Zo ontdekte ik ook mijn hooggevoeligheid. En hoe ik mij deze onbewust tot last had gemaakt in het verleden. Ik ging de waarde inzien van mijn voelsprieten en zo kon ik deze last steeds beter omzetten naar een kracht. Het bleek juist een geweldige eigenschap in de coachrol om anderen te kunnen helpen. Invoelen wat er bij iemand speelt en hierop focussen. En zo net het zetje kunnen geven wat nodig is om de lichtpuntjes tevoorschijn te kunnen halen waar de ander weer mee verder kan.

 

Coaching

En zo werden de opleidingen die ik volgde niet alleen voor mij nuttig, maar ook voor de mensen om me heen. Ik voel juist nu, in een tijd van grote verandering, de roep mensen te helpen op hun pad. Een steuntje in de rug te zijn op de zoektocht naar wie ze werkelijk zijn en vanuit hun eigen drijfveren en kracht te gaan leven. Want voor mij ben je op je mooist als je jezelf durft te zijn, je kwetsbaar op durft te stellen en laat zien wie je werkelijk bent. Juist dàn kom je in je flow, kun je de hobbels in je leven beter aan en zal je zien dat ook jouw zonnetje kan stralen.

Natuur

De natuur is voor mij dè plek waar ik mezelf kan zijn. Waar ik rust kan vinden en me op kan laden. Waar ik nieuwe inspiratie krijg en mijn creativiteit gaat stromen. Waar ik het leven weer in perspectief kan zetten. Daarom is de natuur voor mij ook een belangrijke plek om coachsessies te geven. En andere mensen vergelijkbare ervaringen mee te geven.  De helende werking van al het groen om ons heen aan den lijve te laten ondervinden en doorvoelen. Om weer fris en met nieuwe inzichten naar huis te kunnen gaan. Weer een stukje stralender dan voorheen.

 

Energie

Naast ‘zijn’ in de natuur voel ik me prettig bij energetisch werk. Niet vanuit het hoofd, maar vanuit het hart en gevoel. Volgen wat me ingegeven wordt vanuit mijn intuïtie en daar naar handelen. In een sterk veranderende wereld met veel onrust, prikkels, onzekerheden en tegenstrijdigheden, merk ik dat ik mijn rust vind door dicht bij mezelf te blijven. Te voelen wat er voor mij klopt. En daar naar te luisteren. En zo help ik ook andere mensen graag om de eigen diepe wijsheid die in een ieder aanwezig is (weer) naar boven te halen. Zodat je weer kan ervaren wie je van nature bent. De kracht te voelen die daarbij hoort. En de keuzes te maken die bij jou passen. Middels energetische consulten hoop ik hier een stukje aan bij te kunnen dragen.

Hoezo Zonnejans?

Vijf mooie jaren woonde en werkte ik op tropisch Bonaire. Waar de zon altijd scheen. Of er nou positieve dingen gebeurden of juist niet, ze was er elke dag weer. Een onuitputtelijke energiebron van licht en warmte. Aan een helderblauwe hemel. Die zon heb ik meegenomen in mijn hart en van haar stralen deel ik graag uit. Want met de zon erbij lacht het leven je tegemoet, en kun je de schaduwkanten beter trotseren. Ik zie mensen graag stralen. En dat zie ik gebeuren als ze zichzelf mogen zijn. Als ze hun eigen krachten ontdekken. En als ik ze mee naar buiten neem, de natuur in. Alleen of in een groep. Van jong tot oud. En daar geniet ik van.