06-49884027 janneke@zonnejans.nl

Beleef de stilte

 

We zijn het niet zo gewend, stil zijn. Zeker in een drukke maatschappij boordevol prikkels is de stilte vaak ver te zoeken. Bij Zonnejans echter is stilte een belangrijk aspect en wordt deze juist aangewend om zaken helder te krijgen. Door stil te zijn zal je merken dat de diepe wijsheid die in je zit de kans krijgt tevoorschijn te komen.

 

Dit gebeurt tijdens individuele sessies, maar ook tijdens de stiltewandelingen die Zonnejans voor groepen organiseert. Wandelingen waarin je even helemaal niks hoeft te zeggen en waarbij je mag genieten van de rust, stilte en ruimte van een mooi natuurgebied. Waar je mag zijn wie je bent. Zonder woorden.

 

Dichter bij jezelf

Door stil te zijn in de natuur ben je je bewuster van je omgeving en beleef je deze intenser. Je komt dichter bij je gevoel en daardoor dichter bij jezelf. Er kunnen dingen bij je omhoog komen die anders niet de gelegenheid krijgen zich te laten zien. Een antwoord op een vraag waar je al lang over piekert. Een oplossing over hoe je zaken aan kunt pakken. Meer inzicht in wie je nou eigenlijk bent en waar jouw kracht ligt.

Stiltewandelingen

Zonnejans organiseert wandelingen van 2 uur tot een hele dag. Voor jou persoonlijk. En voor groepen. Juist ook voor teams of familie-/vriendengroepen waarin je gewoonlijk misschien vooral verbaal communiceert, is een stiltewandeling een bijzondere manier om eens anders dan via woorden in verbinding te zijn en contact te maken met elkaar en de omgeving.

 

Op dit moment zijn deze wandelingen alleen op aanvraag en worden georganiseerd voor groepen van 4-12 personen. Wil je graag een stiltewandeling ervaren? Neem dan contact op. Je kunt zelf een groepje samenstellen. Of je geeft je individueel op, zodat Zonnejans bij voldoende belangstelling een wandeling kan organiseren.

Focus

Is het dan echt helemaal stil? Ja en nee. Een deel van de wandeling geeft Zonnejans gerichte aanwijzingen en oefeningen om meer in het hier en nu te komen, te ontspannen en een focus aan te brengen. Hierdoor levert de wandeling je meer op dan als je zonder begeleiding loopt. Het overgrote deel van de wandeling echter laat de stilte zich spreken.

 

 

Individuele coaching

Ook bij individuele coaching laat Zonnejans de wijsheid omhoog komen via de stilte in jezelf. Hierdoor laat je jouw stilte spreken, kom je een stapje dichter bij jezelf en zal je meer gaan handelen vanuit je diepste zijn.

Tarief

Een stiltewandeling van 2 uur kost € 15,- per persoon voor een groepje van minimaal 4 personen (particulieren).

Voor stiltewandelingen van een dagdeel of langer geldt een tarief op maat. Dit geldt tevens als de stiltewandeling op een andere dan door Zonnejans bepaalde lokatie plaatsvindt en voor stiltewandelingen voor bedrijven. Neem contact op voor een aanbod op maat.

“De prachtige volle maan stiltewandeling heeft me veel gebracht. De verschillende paden die we bewandelden gaven me inzicht in het willen volgen van mijn eigen pad. Prachtig en heel bijzonder hoe de natuur mij dit teruggaf: smal en rommelig zorgt voor onrust; breed en overzichtelijk geeft duidelijkheid. Heel herkenbaar in mijn dagelijks leven. Daarbij heb ik de stilte, tussen ons als deelnemers, en van de natuur, zo prettig gevonden: even niet delen wat er in je omgaat, maar helemaal bij mezelf mogen en kunnen zijn. Het is voor mij een mini-retraite waar ik graag nog een keer aan deelneem!”

Rozemarijn

“Janneke geeft hele fijne, prettige begeleiding bij de stiltewandeling. Ik kan me helemaal overgeven aan de stilte door het vertrouwen dat ze uitstraalt, zelfs in het donker op de hei bij alleen een volle maan. Janneke komt op mij over als heel puur en ‘echt’. Dat spreekt me erg aan. Mooi hoe zij kan verwoorden EN laten voelen hoe de natuur ons ook coacht.”

Marianne

Wil je meer weten of een stiltewandeling aanvragen?