06-49884027 janneke@zonnejans.nl

Educatie

 

Hoeveel poten heeft een kriebeldiertje? Met hoeveel kinderen kun je een boom omarmen? Wat neem je waar als je met een blinddoek voor je ogen door het bos loopt?

 

Natuurbeleving

Beleven, verwondering wekken en enthousiasme creëren. Kinderen van jongs af aan positieve natuurervaringen meegeven. Dat is waar Zonnejans haar focus legt als het gaat om educatie. En dat kan al op een heel eenvoudige manier!

Train de trainer

Voor mensen die veel met kinderen werken (zoals docenten, begeleiders kinderopvang, en ook boswachters en vrijwilligers van natuurorganisaties) geeft Zonnejans trainingen in natuurbeleving en natuureducatie. Welke activiteiten kun je doen? Hoe neem je een groep kinderen mee de natuur in?  Waar moet je op letten en wat komt erbij kijken? Hoe kun je kinderen prikkelen meer buiten te zijn? En ook: hoe haal je de natuur naar binnen?

Tijdens de trainingen gaan we aan de slag met deze vragen, gericht op de doelgroep en binnen de mogelijkheden van jouw organisatie. Interactief, creatief en concreet. Zodat je snel het geleerde in de praktijk kunt brengen en ook je eigen ideeën verder vorm kunt geven.

 

Educatief materiaal

Wil jij als organisatie graag educatief materiaal in huis hebben, maar heb je daar zelf niet de mankracht of deskundigheid voor? Het is mogelijk Zonnejans in te huren voor het ontwikkelen van educatief materiaal en kinderactiviteiten in de natuur, toegespitst op de wensen en doelgroep van je organisatie. 

Wil je meer informatie of een advies op maat?