06-49884027 janneke@zonnejans.nl
Wie is Zonnejans?

 

Mensen verbinden met natuur door verwondering te wekken, enthousiasme te creëren en positieve ervaringen mee te geven is een rode draad in mijn leven. Dit doe ik vanuit mijn eigen passie van buiten zijn in de natuur; de plek waar ik me thuis voel en op mijn gemak ben. Waar mijn energie en creativiteit gaan stromen en nieuwe ideeën en inzichten ontstaan.

 

Buitenmens

Hallo! Mijn naam is Janneke van Gerwen. Van jongs af aan een buiten- en natuurmens. Uren struinde ik met de hond door de velden, reed ik in mijn eentje te paard door het bos, raapte ik kastanjes en eikels, sjouwde ik in de buitenlucht rond op zoek naar mooie plantjes en bijzondere diertjes. Met rode wangen en een fris hoofd kwam ik weer thuis. Ik ervaarde toen al wat buiten zijn in de natuur met me deed.

 

Natuureducatie

Ik studeerde biologie en natuur- en milieueducatie aan de lerarenopleiding in Utrecht en ging aan het werk bij verschillende (natuur)organisaties in zowel binnen- als buitenland in de educatie.

 

Training & Coaching

In de loop der jaren groeide mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Ik volgde meerdere coach- en trainersopleidingen met als doel de natuur ook in te kunnen zetten bij het coachen van mensen en het trainen van teams. Als spiegel, metafoor, inspiratiebron èn locatie. Zo legde ik een link tussen natuur en persoonlijke processen bij mensen.

In beweging

Inmiddels lever ik vanuit Zonnejans een mooi pakket aan diensten waarbij mens en natuur centraal staan. Met natuurbeleving als basis voor educatie en als tool voor training en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Ik zet mensen van jong tot oud graag letterlijk en figuurlijk in beweging, zodat ze (weer) stralen en genieten van het leven, zowel privé als in hun werk. En waar kan dat beter dan in de frisse buitenlucht, in de stilte en rust van de natuur. De plek waar je mag zijn wie je bent. Zonder oordeel.

 

Hoezo Zonnejans?

Ik woonde en werkte 5 mooie jaren op tropisch Bonaire. Waar de zon altijd scheen. Of er nou positieve dingen gebeurden of juist niet, ze was er elke dag weer. Een onuitputtelijke energiebron van licht en warmte. Aan een helderblauwe hemel. Van die zon heb ik een stukje meegenomen en van haar stralen deel ik graag uit. Want met de zon erbij lacht het leven je tegemoet, en kun je de schaduwkanten beter trotseren. Ik zie mensen graag stralen. En dat zie ik gebeuren als ik ze mee naar buiten neem, de natuur in. Alleen of in een groep. Van jong tot oud. En daar geniet ik van.

Heb je vragen of wil je meer weten?